Prevoz putnika kombijem

Kombi vozila se dele na teretne (za prevoz robe) i putničke (za prevoz putnika). Razlikuju se po broju mesta za sedenje i tovarnom prostoru. 

Teretni kombi 
Putnički kombi 

U današnje vreme, kada je sve puno gužvi i automobila, kada je lakše kupiti auto, nego za isti naći mesto za parkiranje, pogotovu kada odete u drugi grad ili drugu državu koju, teritorijalno, uopšte ne poznajete. Onda nastaju problemi, da li je na zadatom mestu dozvoljeno parkiranje, muči Vas to što ne znate jezik, pa da pitate nekog prolaznika za savet. Dolazi do nerviranja i često se, ljudi, ne odluče da ponovo putuju sa svojim automobilom.

Čak 60% ljudi odlučije se da se obrati nekoj agenciji da obezbedi, sebi i svojoj porodici ili prijateljima, putovanje kombijem.

Danas je sve više takvih agencija, koje nude besprekorne usluge prevoza. Agencije se razlikuju po ceni usluga i vrstama vozila, zavisno od toga koliko želite platiti put, takvu uslugu ćete i dobiti. U moru agencija, sigurno će se naći neka pogodna za Vas i Vašu porodicu i, naravno, za Vaš budžet.

Sve šira populacija, koja se odlučuje na prevoze ovog tipa ima na umu mnoštvo prednosti koje ovaj vid prevoza pruža.

Kombi prevoz pruža udobnost, za razliku od, recimo, autobusa, koji se neprekidno zaustavljaju i u kojima su konstantne gužve. Da ne pominjemo da sedite okruženi brojnim strancima. Naročito ako i decu vodite na put, nemate brigu da li će im se nešto dogoditi.

Za razliku od automobila, putem putničkim kombijem Vi sebi obezbeđujete mir, put bez stresa i nerviranja. Vožnju umesto Vas obavlja vozač sa višegodišnjim iskustvom, dakle, Vi nemate potrebu da mislite o propisima, mestu gde ćete parkirati svoj automobil, kao ni o tome da li će Vam ga neko, na nepoznatom mestu, ukrasti ili oštetiti.

Od agencija, čij je cilj ovaj vid usluga, Vi dobijate osiguranje stvari i putnika, što vam daje prednost i sigurnost u njihove usluge.  Prednost je i što je svako vozilo prošlo posebne testove, od strane nadležnih i što su uvek u potpunoj ispravnosti.

Kombi vozila, čij je cilj prevoz  putnika, bilo da je reč o vozilima starijeg ili, pak, novijeg i najmodernijeg tipa, su jako udobna za vožnju. Sedišta su im napravljena tako da ne osećate udubljenja na putu, niti neravnine. Ukoliko se odlučite za kupovinu ovih vozila, trebate imati na umu da su jako izdržljiva, jer su, gotovo svi modeli, namenjeni za prevoze po svim destinacijama, pod velikim teretom. U našoj državi, registracija je nešto skuplja, ali sve osim toga je povoljno za sve uslove. 

Ukoliko imate više dece, lakše ih je voziti u ovakvom kombiju, nego u automobilu, jer za sve ima dovoljno mesta, bez guranja, a pritom su i bezbedniji od automobila. Treba napomenuti da, većinu putničkih kombi vozila, može voziti vozač koji poseduje B kategoriju,koja je u 95% stanovništva, koji poseduju licencu za vožnju, zastupljena. 

Autor: Marija Mitrović