Letovanje u Turskoj

letovanje-u-turskojTurska je mediteranska zemlja koja spaja Evropu sa Azijom. Provedite leto u zemlji Sulejmana Veličanstvenog. Turska je kolevka kulture i civilizacija koja povezuje Evropu i Aziju .Populacija je oko 73 miliona stanovnika. Poslednjih godina Turska doživljava pravu ekspanziju kako na privrednom tako i na turističkom planu . Ovu zemlju u letnjem period obiđe oko 5 miliona turista . Svakako treba napomenuti da je naš narod vrlo lepo primljen od strane domaćina.
Okružena visokim planinama i otvorenim morem , Turska je izobilje prirodnih čuda . Osim toga , Turska je poznata po klimatskoj raznolikosti.

U severnom delu Turske imaju kontinentalnu klimu dok u južnim područjima su pogođeni umereno mediteranskom klimom . Kontinentalna klima vladala u internim regijama čini jedno iskustvo četiri godišnja doba u jednom danu .

Turska je jedna od najomiljenih naših destinacija. Turska izlazi na Egejsko , Mramorno , Crno i Sredozemno more .
Zašto treba obići ovu prelepu zemlju i šta ova turistička destinacija može da Vam ponudi?
Pre svega možete posetiti istorijski grad Istanbul nekadašnji Konstantinopolj, pregrst crkava iz vizantisjkog vremena , kao i čuvena Aja Sofija koja je od crkve pretvorena u džamiju .
Treba napomenuti da se I antićki grad Troja nalazi na teritoriji današnje Turske i nalazi se ujedno na Unesco listi zaštićenih spomenika, u blizini poznatog letovališta Sarimsaklija . Posetite ovaj antički grad i proverite zašto je Paris ukrao lepu Jelenu ili pak vratite se u vreme Ahila i trojanskog konja .

Gastronomska ponuda je izvrsna tako da ćete uživati u šiš kebabima, bureku , baklavama, tulumbama , ratlu lokhum ,kao i drugim specijalitetima koja ova prelepa zemlja nudi.
Letovanje na predivnim plažama Antalije i Alanje samo je mali delić što nudi ova primorska zemlja . Turci su poznati kao dobri domaćini i vrlo brzo ćete se osećati kao kod kuće.
Kušadasi je jedno od najposećenijih turskih letovališta , i rado je posećen od strane naših turista . Kušadasi nudi pregršt kulturnih manifestacija , kao i događaja .
Ako pak želite burne provode, tu su noćni klubovi , kafei , diskoteke koji će mlađoj populaciji ponuditi nezaboravan provod .
Turska nudi veliki izbor butika, prodaju zlata i srebra kao i druge namirnice , tako da je omiljena među našim turistima koji su voljni potrošiti malo para .
Popijte nezaboravnu tursku kafu uz nargilu i uživajte u čarima Bosfora i Dardanelija .
Letovanje Turska neka bude nezaboravno za Vas i Vašu porodicu .