Deratizacija, Eko- Produkt

Problemi sa glodarima? U svim objektima, školama, vrtićima, domovima zdravlja, kao i u ambarima i kućama, glodari pronalaze svoje utočište, mesto za razmnožavanje, hranu i vodu. Podjednako, mogu se pronaći i na otvorenim površinama, livade i reke. 

Postoji više vrsta glodara, od kojih su na našim prostorima najzastupljeniji: puhovi, pacovi, mišoliki pacovi, kućni miševi i poljski miševi. 

Poznati po tome da prenose mnoge zarazne i bakterijske bolesti, kao što su: tifus, trihineloza, bruceloza, kuga i prenose buve na životinje ili čoveka. Osim toga, miševi su i velike štetočine. Najveću štetu  nanose poljoprivrednicima, uništavajući žitarice, smeštene u ambarima ili useve, takođe, uništavaju i vodovodne i kanalizacione cevi, nagrizaju i prljaju pojilice za životinje. Veliku štetu mogu načiniti i na instalacijama, na kućama ili pomoćnim objektima. Neophodno je reagovati na vreme i suzbiti najezdu glodara, jer se, iz dana u dan, sve više razmnožavaju, neverovatnom brzinom.  Deratizacija je grana veterine koja je zadužena za rešavanje problema sa glodarima. 

Postoje tri metode deratizacije:

  1. Biološka deratizacija- jedna je od stalno dostupnih metoda. Svodi se na prirodne procese. Reč je o napadima grabljivica na ove glodare. Najčešće su u pitanju zmije, mačke, psi i ptice grabljivice. Metoda je dobra ukoliko želite da redukujete broj glodara, ali se njihova legla time ne mogu, u potpunosti, uništiti. S toga, ukoliko želite da se rešite glodara, treba se opredeliti za drugu metodu. 

2. Fizička deratizacija- to je jedna od  najprimitivnijih metoda deratizacije, ona obuhvata korišćenje raznih klopki i zamki za miševe, kao što su: lepkovi, mišolovke i druge. Kao i biološka deratizacija, njome se može samo blago suzbiti broj glodara, ali se ovom metodom ne mogu uništiti legla, niti veći broj jedinki.

3. Metoda koja se najviše koristi jeste hemijska deratizacija. Ona obuhvata korišćenje raznih otrova za miševe, poput zatrovane pšenice. Ona se sme sprovoditi samo uz prisustvo ovlašćenih lica. Hemijska deratizacija je najpouzdanija metoda za otklanjanje miševa.  Sa pomakom vremena otrovi se usavršavaju, postaju sve delotvorniji i sve manje štetni po život čoveka i životinja. Ukoliko ste se odlučili za ovu metodu, neophodno je posavetovati se sa stručnjacima i pozvati neku od nadležnih službi.

Naša firma specijalizovana je za oblast deratizacije. Naši preparati su propisani HACCAP standardom, najboljeg evropskog kvaliteta. Nisu šteti za ljude i životnu sredinu i, iz dana u dan, usavršavamo uspešnost naših akcija kao i efikasnost naših preparata.

Naše radno vreme je od 00 do 24 sata, sedam dana u nedelji.  Ukoliko  ste se odlučili na saradnju sa nama, možete nam se odbratiti na društvenim mrežama ili putem telefona, na broj: 060/38-88-072 i 060/38-88-073.

Na nama je da ispunimo Vaš cilj, a na Vama ostaje da sa drugima podelite iskustvo stečeno u saradnji sa našom firmom.

Vidimo se, Vaš Eko- Produkt!